• Novosti online

  ДН: Нема информација о нагодби Светозара Маровића

  ПОДГОРИЦА – Црногорско тужилаштво још не саопштава да ли је са високим функционером владајуће ДПС Светозаром Маровићем преговара о споразуму о признавању кривице, са образложењем да је истрага проглашена тајном.

  „Специјално државно тужилаштво спроводи истрагу против С.М. и других лица у поступку који је проглашен тајним, па се не могу дати ближе информације које све радње спроводи Специјално тужилаштво у овом поступку”, речено је Дневним новинама из те институције.

  Маровић је у петак неколико сати саслушаван у Тужилаштву, а ту зграду је, по сазнању ДН, уз пратњу затворских полицајаца, напустио кроз споредни излаз, далеко од очију новинара. Овај податак нису ни дематовали нити потврдили из Тужилаштва, које се, како тврде, стриктно држи слова закона.

  „Специјално државно тужилаштво је јединствен и самосталан орган, који у свом раду примењује Устав и законе Црне Горе и све радње предузима у складу са законским прописима”, наводи се у одговорима на питања која су им упућена поводом необичног спровођења поличара кроз зграду Тужилаштва.

  Маровић се сумњичи да је био на врху пирамиде која је у више малверзација у Будви оштетила касу те општине за више милиона евра.

  Све то би, међутим, према писањима појединих медија, Маровић могао „окајати” са две године затвора и још две године кућног притвора. Такав споразум са Тужилаштвом, по речима директора Истраживачког центра у МАНС-у Дејана Миловаца, могао би имати смисла једино уколико је Маровић пружио доказе о свом шефу, па га у Специјалном тужилаштву више не сматрају вођом организоване криминалне групе.

  „Шта то Маровић има да признаје уколико га оптужују налази досадашње истраге, мноштво доказа и изјаве првих сарадника које га таргетирају да је у Будви ‘аминовао’ прљаве послове. Ово тим прије јер Тужилаштво одавно препознаје Маровића као вођу организоване криминалне групе и већину досадашњих уступака онима који су били укључени у будванске афере је направило управо у циљу доласка до такозване ‘крупне рибе’“, додао је он.

  Према његовим речима, Тужилаштво мора да одговори због чега се одлучило на такав корак, да ли се „будванска пирамида” завршава са Маровићем или изнад њега, када су у питању будванске афере, постоји већи „бос” који је сада нова мета Специјалног тужилаштва. (Танјуг)

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com