• Gradovi

  „Dnevnik mašinovođe“ u niškom Domu Vojske

  U bioskopskoj sali Doma vojske u Nišu, večeras je održana svečana premijera filma „Dnevnik mašinovođe“, kojoj su prisustvovali komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, pripadnici Vojske Srbije i članovi njihovih porodica i gosti Niša.U ime svih prisutnih Nišlija i Nišlijki, a posebno u ime ministra odbrane Zorana Đorđevića, general Simović je, pozdravio producenta i glavnog glumca filma Lazara Ristovskog i poželeo mu puno sreće na dodeli „Oskara“. Nišlije su projekciju filma pratile sa velikim zanimanjem, a na kraju su gromkim aplauzom pozdravili protagoniste filmskog ostvarenja.

  NIŠ – U bioskopskoj sali Doma vojske u Nišu, održana je sinoć svečana premijera filma „Dnevnik mašinovođe“, kojoj su prisustvovali komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, pripadnici Vojske Srbije i članovi njihovih porodica i gosti Niša.

  U ime svih prisutnih Nišlija i Nišlijki, a posebno u ime ministra odbrane Zorana Đorđevića, general Simović je, pozdravio producenta i glavnog glumca filma Lazara Ristovskog i poželeo mu puno sreće na dodeli „Oskara“.

  Nišlije su projekciju filma pratile sa velikim zanimanjem, a na kraju su gromkim aplauzom pozdravili protagoniste filmskog ostvarenja.

  Producent i glavni glumac filma „Dnevnik mašinovođe“ Lazar Ristovski prihvatio je poziv ministra odbrane Zorana Đorđevića i lično prisustvovao premijeri filma, saopštilo je MInistyarstvo.

  Ovaj film nije pravljen za jednu vrstu publike. Reč je o jednom zanimanju, o kome ljudi misle da znaju nešto, ali, ustvari, vrlo malo znaju o zanimanju mašinovođe i koliko je to stresno i kompleksno zanimanje. Ali, ovo je, rekao bih, jedna topla ljudska priča, naglasio je Ristovski, izražavajući posebno zadovoljstvo zbog publike svih generacija na večerašnjoj projekciji.

  Prema njegovim rečima, film je dobro prihvaćen od strane ljubitelja sedme umetnosti, o čemu najbolje svedoči činjenica da je na svojoj svetskoj premijeri, na festivalu u Moskvi, osvojio nagradu publike.

  Film „Dnevnik mašinovođe“ ima isprepletene elemente komedije i melodrame, dok u celini predstavlja toplu duhovitu priču o prijateljstvu i ljubavi.

  Scenarista i režiser filma Miloš Radović uspeo je u nameri da priču o nevinim ubicama – mašinovođama uzdigne iznad uobičajenih crnohumornih, u kreiranje filmskog lika uključio i sećanje na oca železničara.

  „Dnevnik mašinovođe“ je srpski kandidat za 89.nagradu „Oskara“ u kategoriji dugometražnih filmova sa vanengleskog područja.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com