Gradovi

DNP: Đukanovićev režim ugrozio odnose sa Rusijom

PODGORICA – Predstavnici opozicoine DNP, članice Demokratskog fronta koji ne učestvuje u parlamentarnom dijalogu o ulasku opozicije u vlast da bi se obezbedili fer izbori, tokom posete Moskve kritikovali su vladu Mila Đukanovića da je “nerazumnim odlukama već ugrozila odnose sa Rusijom”.

Funkcioneri DNP-a Milan Knežević I Predrag Bulatović su u Moskvi, između ostalog, razgovarali i sa Aleksandrom Bocan-Harčenkom šefom Odseka za Balkan i Aleksandrom Konuzinom, savetnikom u Ministarstvu odbrane Rusije i bivšim ambasadorom u Srbiji.

Govoreći o aktuelnim odnosima Crne Gore i Rusije, lider DNP-a Milan Knežević je još jednom potencirao pogubnost odluke crnogorskog režima pridruživanju sankcijama protiv “istorijskog saveznika i dokazanog pokrovitelja“ Crne Gore, navodi se u saopštenju te stranke, preneo je RTCG.

„Knežević je u kontekstu ove odluke posebno naglasio da bi kontra mere Rusije i uvođenje sankcija Crnoj Gori najviše pogodile crnogorski narod, ekonomiju i turizam koji zavise od ruskih turista i daljih investicija. Lider DNP- a je saopštio i stav da bi Milo Đukanvoić jedva dočekao ruske sankcije kako bi još agresivnije nastavio sa NATO kampanjom i antiruskom histerijom“, navodi se u saopštenju.

Bulatović je, dodaje se, upoznao sagovornike sa aktuelnom poltičkom situacijom u Crnoj Gori, saopštivši stav Demokratskog fronta da neće učestvovati u rekonstrukciji vlade, koja bi, kako se navodi, „u formalno pravnom smislu predstavljala nastavak koalicije Đukanović-Krivokapić“.

„Ovakav scenario potpomognut od određenih političkih subjekata iz opozicije predstavlja idealnu poziciju za Đukanovića, koji ne samo što planira još jednu izbornu krađu, već u ponuđenoj platformi eliminiše svaku mogućnost održavanja referenduma o učlanjenju Crne Gore u NATO“, kazao je Bulatović.

On je takođe potencirao da se „ovako nestabilna politička situacija mora odraziti i na dinamiku evropskih integracija za koje je postojao politicki konsenzus“.

„Kao što je režim svojim nerazumnim odlukama već ugrozio odnose sa Rusijom“, zaključio je Bulatović.

Foto Tanjug, video/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh