Gradovi

Do kraja 2016. nova fabrika nemačkog Kontinentala u Subotici

Do kraja 2016. nova fabrika nemačkog Kontinentala u Subotici

SUBOTICA – Nemački Kontinental do kraja godine izgradiće još jednu fabriku u Subotici, čime će u naredne tri do četiri godine broj zaposlenih u tom preduzeću biti dupliran.

Kako je Tanjugu rekao direktor preduzeća Kontitek fluid Srbija Živko Topalović, preduzeća koje je u sastavu nemačkog koncerna Kontinental, u pitanju je druga faza investicije u Subotici, gde se početak gradnje očekuje krajem februara ili početkom marta, u zavisnosti od vremenskih prilika, a puštanje u rad krajem godine.

Prethodno je u prošloj godini potpisan Memorandum o razumevanju s predstavnicima Vlade Srbije i Grada Subotica, koji podrazumeva obezbeđenje zemljišta i finansijske podsticaje.

„Summa summarum, sa malim zakašnjenjem, grabimo velikim koracima napred“, poručio je Topalović.

Taj investitor u Subotici posluje od 2011. godine, a trenutno zapošljava oko 600 radnika u fabrici komponenti za automobilsku i kamionsku industriju u Privrednoj zoni Mali Bajmok, u kojoj posluje još niz investitora.

Topalović očekuje da će izgradnjom nove fabrike broj radnika biti dupliran u naredne tri do četiri godine, ali napominje da to zavisi od zadovoljstva kupaca njihovim proizvodima.

„Dok je kupac zadovoljan nama, zapošljavaćemo nove radnike. Našu sreću imamo u svojim rukama. Što se tiče našeg performansa logistike i kvaliteta i do sada nam to veoma dobro uspeva. Svi mi, Subotičani koji radimo u ovoj fabrici, uspevamo taj kompleksan projekt da iznesemo uspešno“, dodao je on.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh