Gradovi

Dobit Pošte Srbije bezmalo sedam miliona evra u prvom kvartalu

BEOGRAD – „Pošta Srbije“ ostvarila je u prvom kvartalu ove godine dobit pre oporezivanja od 858 miliona dinara (6,96 miliona evra), saopšteno je danas iz tog javnog preduzeća .

U isveštaju o poslovanju, koji je usvojio Nadzorni odbor Pošte na današnjoj sednici, ističe se da je poslovni dobitak veći za čak 37,7 odsto u odnosu na isti period prošle, inače rekordne, godine u poslovanju kompanije.

Zabeleženo je i smanjenje poslovnih rashoda koji su gotovo 14 odsto ispod planiranih.

Kako se navodi u saopštenju, Pošta je nastavila sa povećanjem prihoda, kako u odnosu na isti period prošle godine, tako i u odnosu na plan za ovu godinu, čemu je posebno doprineo rast u segmentu komercijalnih usluga.

Prihod od paketskih usluga je veći za 25 odsto, a od ekspres usluga za 16 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Prihod od poštansko-finansijskih usluga veći je za 17 odsto, a od informaciono-komunikacionih za 2,5 odsto u odnosu na planirano.

U narednom periodu, očekuje se dalji rast i prihoda i poslovne dobiti, pre svega kroz realizaciju novih usluga – zastupanje u osiguranju, trgovina i elektronska trgovina, ali i kroz rezultat aktivnosti vezanih za prodaju sudskih taksenih maraka.

Direktor Pošte Srbije Milan Krkobabić rekao je da je ovaj rezultat ostvaren najviše zahvaljujući nesebičnom zalaganju i profesionalizmu 15.000 zaposlenih, kao i da je recept za uspešnost preduzeća visok stepen jedinstva poslovodstva, reprezentativnih sindikata i uprave Pošte, navodi se u saopštenju.

Foto Tanjug/S.Radovanović, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh