Novosti online

Добитник 63 милиона долара на лутрији остаје без награде

Лос Анђелес – Добитник 63 милиона долара на америчкој лутрији има још неколико сати да преузме награду, или ће његов лото листић постати безвредан. Шест месеци после проглашења добитника „Супер лото плус” лутрије, особа која има тикет с победничким бројевима није се јавила да преузме новац, саопштили су званичници лутрије.

Амерички медији, међутим, преносе да се купац добитног тикета јавио и предао листић, али да му је лутријска комисија рекла да је листић „превише оштећен”, пренела је Бета.

Бренди Милинер тврди да је он добитник 63 милиона долара, а пошто је комисија одбила да му исплати награду или да му врати листић, он је јуче поднео жалбу и тражи да га судија прогласи победником. Добитник има времена данас до 17 часова да преда тикет или ће изгубити награду, изјавио је портпарол лутрије Алекс Траверсо, који би и сам желео да зна зашто добитник није до сада преузео награду.

Лутрија је више пута позивала добитника да дође пре истека рока.

Поводом жалбе Брендија Милинера, Траверсо каже да лутрија испитује тај случај, додавши да је истрага кредибилности тврдњи оних који кажу да су добили џекпот уобичајена.

Победнички тикет је продат 8. августа у Чатсворту, у Лос Анђелесу.

Добитник може да изабере да ли ће 63 милиона долара добијати у ратама током 30 година или ће одједном подићи много мању суму од 39,9 милиона долара, не рачунајући порез.

Ако се не појави добитник, то ће бити до сада највећа непреузета награда у калифорнијској лутрији. Сваке године између 20 и 30 милиона долара награда на различитим лутријским играма у Калифорнији не оде у руке добитника. Тај новац се аутоматски проследи у државне школе.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh