• Saobraćaj

  Добра видљивост и проходност путева, опрез за воланом

  Ауто-мото савез Србије скреће пажњу на маглу које у овим јутарњим сатима има на Црном Врху, Копаонику и на простору Врања.

  Према последњим информацијама Управе граничне полиције Србије, на нашим терминалима нема дужих задржавања путничких возила.

  На аутопутевима у Србији коловоз је сув и, понегде, делимично влажан, а снега нема, као и на државним путевима првог приоритета.

  На осталим путним правцима првог и другог приоритета коловози су влажни у нижим пределима, док снега има местимично у расквашеном стању до пет центиметара на територији Новог Пазара, Ивањице, Зајечара, Крушевца, Ивањице.

  На осталим путним правцима трећег приоритета коловози су влажни у нижим пределима, а снега има местимично у расквашеном стању до пет центиметара на територији Врања, Новог Пазара, Пожеге, Ивањице.

  Остали прилази планинским туристичким центрима, Копаонику, Златибору, Гочу, Старој планини, Тари, Букуљи и Дивчибарама су проходни, наводи се у саопштењу ЈП „Путеви Србије“.

  ЈКП „Паркинг сервис“ током обележавања Дана државности Србије, у понедељак и уторак, 15. и 16. фебруара, неће контролисати и наплаћивати паркирање у зонираним деловима града.

  ЈП „Путеви Србије“ и Сектор наплате путарине ће током предстојећег празника интензивирати рад на наплатним станицама како би се обезбедио несметан пролазак возила због повећаног саобраћаја на путевима у Србији, посебно на аутопутевима под наплатом.

  Из „Путева Србије“ саветују возачима да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут, а уколико се одлуче на путовање, да возе заиста опрезно и пажљиво.

  АМСС подсећа да од 1. новембра до 1. априла возила морају бити опремљена са све четири зимске гуме, ако се због временских услова на коловозу налази снег, лед или поледица, а дубина газећег слоја на пнеуматицима за зимску употребу не сме бити мања од четири милиметра.

  Уколико су временске прилике у току зимске сезоне такве да нема снега и леда на коловозу, зимски пнеуматици неће бити обавезни.

  У поменутом периоду, ван насељеног места, обавезно је поседовање ланаца или других уређаја за повећање тракције у пртљажнику, а ланци се монтирају на погонске точкове на деоницама пута које су означене знаком обавезе употребе ланаца када је снег на коловозу.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com