Gradovi

Doček u CG uz poruku „Ne u rat, ne u NATO“

PODGORICA – Nova godina po julijanskom kalendaru dočekana je na podgoričkom Trgu Republike uz poruku građanima – „Ne u rat, ne u NATO“, objavili su danas podgorički mediji.

Svečanost su organizovale stranke, koje je predvodila Nova srpske demokratija (NOVA) i Demokratska narodna partija, kao i udruženja građana koje se protive učlanjenju Crne Gore u NATO.

To je bio prvi put, posle 2003. godine, da su u organizaciju ove manifestacuje bile uključene političke stranke.

Svečanost je počela u 20 sati i nakon zabavnog programa u kome su učestvovali pevači Ivana Selakov, Nemanja Stevanović i grupe DST i Akademija i ponoćnog vatrometa, sa trga je krenula litija ka Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja, gde je moleban obavio mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

On je rekao da se u Crnoj Gori demokratija pretvara u demonkratiju, navodeci kako vlast ne vodi preko potrebnom pomirenju, prenela je RTCG.

„Sadašnja vlast se ne gradi na pomirenju među braćom, nego na krvnim osvetama protiv kojih se borio Sveti Petar Cetinjski“, rekao je Amfilohije na molebanu u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

On se osvrnuo i na socijalne razlike u Crnoj Gori rekavši da se kriza u društvu produbljuje tako što se od jednog naroda stvaraju četiri naroda, kao i od jednog jezika četiri jezika.

Doček Nove godine po julijanskom kalendaru bio je organizovan i u Beranama.

Foto Tanjug, D. Aničić, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh