• Gradovi

  Dodatni argumenti za nastavak podrške iz Austrije

  BEČ – Austrija, bez ikakvog ograničenja, podržava evropske integracije Srbije i vrlo realno procenjuje naše kapacitete, a neprestano hvali i uspeh naših reformi, ocenila je šefica pregovaračkog tima Srbije Tanja Miščević, koja predvodi delegaciju Srbije u poseti Beču.

  Sa Miščević su u Beču boravili pomoćnik ministra pravosuđa Čedomir Backović, kao i članovi pregovaračkog tima koji se bave poglavljima 23 i 24, a u austrijskoj prestonici su razgovarali sa predstavnicima ministarstava pravde i inostranih poslova te zemlje.

  Miščević je u izjavi Tanjugu ocenila da je srpska delegacija, tokom posete, dala dodatnu argumentaciju da Austrija nastavi da podržava Srbiju na evropskom putu.

  Miščević je precizirala da je delegacija razgovarala sa direktorom sektora u Ministarstvu pravosuđa, koji se bavi pitanjem pravosuđa i krivičnim zakonom, sa ciljem da predstavi šta se dešava trenutno u implementaciji akcionih planova vezano za poglavlje 23 i 24.

  „Cilj nam je da predstavimo posebno rad na Akcionom planu za nacionalne manjine, koji bi do kraja godine trebalo da bude gotov. Taj plan nije deo merila za otvaranje poglavlja, ali je jako važan element ocene naše uspešnosti u ispunjavanju uslova“, naglasila je ona.

  Takođe, delegacija je razgovarala i sa predstavnicima Ministarstva spoljnih poslova Austrije o prvim poglavljima, ali i širem kontekstu pregovaračkog procesa.

  Tako je, kako je navela, bilo reči i o planovima za otvaranje poglavlja u 2016. godini, te o razumevanju daljeg toka pregovarackog procesa.

  Foto Tanjug/N.Milošević, arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com