• Novosti online

  Додик и Човић у Мостару

  МОСТАР – Председници Хрватске демократске заједнице (ХДЗ) БиХ и Савеза независних социјалдемократа (СНСД) Милорад Додик и Драган Човић изјавили су након данашњег састанка у Мостару да су још више продубили сарадњу те две странке и најавили да ће се она пренети са централа и на ниже страначке нивое.

  То преноси сарајевски сајт кликс.ба, који у наслову вести оцењује да су „Додик и Човић у Мостару забетонирали сарадњу”.

  Наводи се да је Човић казао да ће обојица радити на зближавању хрватског и српског народа, као и да ће позвати трећи народ у БиХ (Бошњаке) на сарадњу.

  Додик, који је и председавајући Председништва БиХ, рекао да је потребно да се званичници СНСД и ХДЗ периодично састају како би одговорили на изазове, а то је у овом моменту застој у формирању власти на нивоу БиХ.

  „Недопустиво је да се овако касни. Треба да имамо у виду да је хрватска и српска репрезентација већ одавно јасна. Чекамо да се у оквиру бошњачке структуре консолидује та политичка воља и да се коначно нађемо у парламенту и да радимо послове који су прописани законом и уставом”, поручио је Додик.

  Он је рекао да му се чини да је (бошњачка) опструкција формирања власти евидентна, али је најавио да ће се и на то имати одговор, уколико се у наредним данима не рашчисти ситуација, преноси Танјуг.

  Додик је казао да ће СНСД подржати измене изборног законодавства које тражи ХДЗ, нагласивши да је захтев хрватске стране фер и да се спречи да једни другима бирају политичке представнике.

  „Без обзира на различите идеолошке приступе, БиХ је земља два ентитета и три народа. Покушај сталног заузимања позиција која припада другима основни је проблем”, навео је Додик.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com