• Gradovi

  Додик и Лукашенко о сарадњи Белорусије и БиХ

   Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик и председник Белорусије Александар Лукашенко истакли су у Минску да је потребно ојачати сарадњу две земље на свим пољима, од економије до културе, наводећи да за то постоје сви потребни услови.

  Лукашенко је рекао да две земље могу да имају много развијеније односе, објавила је белоруска агенција Белта.

  „Жалосно је што се ретко састајемо, али је добро да смо се коначно срели, и то у право време”, нагласио је Лукашенко, подсетивши да се последњи пут са Додиком састао пре 19 година у Израелу.

  Додик је изјавио да цени напоре Лукашенка који чини све да Белорусија буде стабилна и просперитетна земља, преноси Танјуг.

  На састанку с новинарима, Додик је рекао да је с Лукашенком разговарао о билатералној сарадњи, посебно у области нових технологија, а фокус је био и на политичким питањима, преноси Срна.

  „Заједничко мишљење је да је најважнија стабилност”, нагласио је Додик, који је данас почео тродневну посету Белорусији.

  Он је захвалио шефу белоруске државе на позиву да присуствује церемонији отварања Европских игара на којим учествује и тим из БиХ.

  Додик је претходно разговарао с премијером Белорусије Сергејем Румасом о сарадњи две земље, а састао се с потпредседником белоруске владе Игором Лишенком.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com