Novosti online

Dodik i Vigemark: Značajan napredak na evropskom putu

BANJALUKA – Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjaluci sa šefom Delegacije i specijalnim predstavnikom Evropske unije u BiH Larsom Gunarom Vigemarkom, a tema razgovora bila je najnoviji Izveštaj o napretku BiH u procesu evropskih integracija.

Dodik i Vigemark saglasili su se da je ostvaren značajan napredak i da postoji pozitivna percepcija u ispunjavanju evropskih obaveza, uprkos određenim problemima, prenosi RTRS.

Predsednik Srpske je istakao da deli mišljenje izneseno u Izveštaju da je pravosuđe ključna tačka neuspeha u BiH, kao i da je veoma značajno što je prihvaćen Mehanizam koordinacije.

Dodik je ponovio da je bazični stav Republike Srpske put ka EU, na kome Srpska želi biti vidljiva sa svim svojim ovlašćenjima.

Na sastanku je bilo razgovora i o ostalim političkim i ekonomskim temama u Republici Srpskoj i BiH.

Predsednica Vlade RS Željka Cvijanović razgovarala je takođe danas sa šefom Delegacije i specijalnim predstavnikom EU u BiH Lars Gunar Vigemarkom.

Vigemark je uručio Cvijanovićevoj Izveštaj o napretku BiH u procesu evropskih integracija za period od septembra 2015. do oktobra 2016. godine.

Foto Tanjug/T.Valič, arhiva

 

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh