• Gradovi

  Dodik: Kosovsko pitanje se ne može odvojiti od pitanja Republike Srpske i BiH

   

   

  Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas da se kosovsko pitanje nikako ne može odvojiti od pitanja Republike Srpske i BiH i ocenio da je kosovska platforma za dijalog o normalizaciji odnosa Prištine i Beograda spisak lepih želja jedne strane.

  Dodik je agenciji Srna rekao da se u Republici Srpskoj pažljivo prati šta se dešava u odnosima Prištine i Beograda, ali i Prištine i Tirane, jer je Kosovo svesrpsko pitanje, a ne samo pitanje zvaničnog Beograda.

  „Moraćemo videti kako se medjunarodna zajednica ophodi prema tom pitanju koje se nikako ne može odvojiti od pitanja Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Zašto bi Kosovo bilo slučaj ‘sui generis’, kako zapadna medjunarodna zajednica voli da kaže? Po čemu je to slučaj za sebe“, kazao je Dodik.

  On je upitao i kako je moguće da 500 kilometara od Republike Srpske važe neka druga medjunarodna pravila za iste ili slične društveno političke okolnosti.

  „To su pitanja na koja će se morati odgovoriti. Ili je ćutanje medjunarodne zajednice na kosovsku patformu signal i Republici Srpskoj da je dovoljno da jednostrano sastavi spisak lepih želja i fakturiše ih u Sarajevo“, naveo je Dodik.

  On je rekao i da je Priština stavila tačku na pregovore s Beogradom usvajanjem platforme za dijalog o sveobuhvatnom i obavezujućem sporazumu o normalizaciji odnosa Prištine i Beograda.

  „Neće biti rešenja o pitanju južne srpske pokrajne sve dok u tom rešenju ne bude i Srbija sa svojim istorijskim, nacionalnim, političkim i svim drugim interesima. Kosovski Albanci su tim dokumentom, odnosno zahtevima u tom dokumentu, stavili tačku na bilo kakve pregovore i dogovore“, kazao je Dodik.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com