Gradovi

Dodik: Napadi opozicije pokušaj gubitnika da opravdaju poraz

BANJALUKA – Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da su najnoviji napadi opozicije pokušaj gubitnika da opravdaju svoj porazk, i da na taj način pokušavaju da okrive nekog drugog.

Dodik je, reagujući na današnji istup Saveza za promene (SZP) i njihove najave da prekidaju sve odnose sa predsednikom Srpske, rekao da je jedna bezazlena priča koju su oni pokušali da izdignu na taj nivo opštosti, a da su upravo u opštinama gde opozicija ima vlast dogovorene neke od najvećih investicija, prenosi RTRS.

„Autoput u Bijeljini, izgradnja bolnice u Doboju i Termoelektrana Gacko 2 gđe je opozicija pobedila, govori o tome. Imao sam partijski sastanak i za partijske potrebe govorio veoma jasno da mi nećemo učestvovati i pomagati gde opozicija ima većinu, da SNSD neće dati svoje glasove da oni prave svoju vlast. Mi smo rekli da ostajemo opozicija i u tim opštinama, nećemo pomagati da se konstituišu opštine“, izjavio je Dodik za RTRS.

Opozicione stranke u Republici Srpskoj saopštile su ranije danas da neće više komunicirati sa vladajućom strankom predsednika Milorada Dodika, optuživši ga da je naložio svojoj vladi da ignoriše opštine u kojima njegova partija nije pobedila na lokalnim izborima 2. oktobra, javlja AP.

Posle današnjeg sastanka, opoziciona koalicija Savez za promene nazvala je Dodika diktatorom koji krši ustav i navela da koristi „fašističke metode“ kako bi kaznio opoziciju, prenosi američka agencija.

Foto Tanjug/T. Valič, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh