• Gradovi

  Dodik: Ne pretvaram se da podržavam neuspeli koncept BiH

  BANJALUKA – Ne želim da se pretvaram da podržavam neuspeli koncept nazvan Bosna i Hercegovina, izjavio je danas AFP-u predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i dodao da je ipak spreman da radi „kako bi se osiguralo održivost BiH koja predviđena ustavom“.

  „Bosna i Hercegovina je danas republika koju niko ne želi osim par idealista u Sarajevu koji žele da je sačuvaju, ali niko više od nje nema koristi“, rekao je Dodik u intervjuu AFP-u

  On je istakao i da, ukoliko se ne postigne konsenzus između Muslimana, Srba i Hrvata, „BiH će nestati“.

  Povodom održanog referenduma i poziva na saslušanje koje je tim povodom dobio iz Sarajeva, Dok je rekao da će „rado dati izjavu video linkom ili na teritoriji Republike Srpske“, ali da neće putovati na lokacije čije nadležnosi smatra „nelegalnim“.

  „Moji putevi ne vode u Sarajevo. Ja sam na meti sarajevskih muslimana i njihove politike. Nemam veze sa Sarajevom i ništa me ne vezuje za njih“, rekao je on.

  Kako navodi AFP, ojačan nedavnom pobedom svoje stranke na lokalnim izborima, Dodik ponovo ukazuje na mogućnost organizovanja referenduma o nezavisnosti Republike Srpske.

  „Razmišljam o tome, mnogo razmišljam o tome“ rekao je Dodik i dodao da samo ukazivanje na takvu opciju može da bude upotrebljeno protiv njega na suda jer, kako je rekao „u Bosni i Hercegovoini nemamo pravo da mislimo“.

  „Ako mislite, autromatski vas smatraju velikim neprijateljem, većim od onih iz Islamske države koji ovuda slobodno šetaju“, rekao je predsednik Republike Srpske, misleći na 330 građana BiH koji su otišli u Siriju kako bi se priključili Islamskoj državi, navodi AFP.

  Dodik je u intervjuu za AFP zaključio da postoje dva scenarija za budućnost BiH.

  „Ili ćemo izgraditi Bosnu poštujući volju svih građana ili više neće postojati. Kada će se to dogoditi? Ja to ne znam“, rekao je Dodik

  On je, takođe, optužio Zapad da „ubrzava proces nestanka“ Bosne nametanjem svoje volje ili slanjem „trećerazrednih ambasadora“.

  „Oni dolaze ovde da vežbaju pred odlazak na drugo mesto. Ne želim da budem njihovo zamorče“, istakao je predsednik Republike Srpske.

  Foto Tanjug/D.Kujundžić, arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com