• Gradovi

  Dodik: Nema odlučivanja bez RS

  DOBOJ – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je novim dogovorom o mehanizmu koordinacije RS obezbedila da nema odluke bez njenog ovlašćenog predstavnika.

  Dodik je rekao i da nije pratio reagovanje predsednika HDZ-a BiH Dragana Čovica posle neodržavanja sastanka delegacija SDA i HDZ o mehanizmu koordinacije, navodeći da je više iznenađen komentarima članica Saveza za promene da se na sastanku u Istocnom Sarajevu 31. jula u stvari ništa nije desilo, prenele su „Nezavisne novine“.

  „Desilo se da su oni u januaru prihvatili mehanizam koordinacije koji podrazumeva da konsenzusom odlučuju prisutni u tom telu, a mi smo obezbedili da bez ovlašćenog glasa Vlade Republike Srpske, predstavnika Republike Srpske, nema odluke“, rekao je Dodik u Doboju.

  Dodik, koji je i predsednik SNSD-a, poručio je da se niko ne može lažno predstaviti i da to Savezu za promene i smeta, jer se lažno predstavljaju da zastupaju RS i finansijski skrnave Srpsku – od neprihvatanja kredita Svetske banke, ruskog aranžmana, pa do sadašnje priče sa Međunarodnim monetarnim fondom.

  „Savezu za promene bilo je važno da mi ne dođemo do tog novca i da Srpska uđe u to, kako oni žele da vide ili kako pričaju, da je Srpska bankrotirala“, rekao je Dodik.

  Foto Tanjug/ R. Prelić, arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com