Nacionalne Novosti

Додик: Нисмо одустали од референдума

dodik.jpg

БАЊАЛУКА – Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да владајућа коалиција у РС није одустала од референдума о Суду и Тужилаштву БиХ, али да чека да за спровођење референдума добије подршку опозиције.„Чекамо да они постану Срби и патриоте, да са нама заједно то потврде и идемо на референдум”, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је негирао тврдње опозиције да је одустао од референдума, оптуживши опозициони Савез за промене да у Суду и Тужилаштву БиХ виде начин да се обрачунају са властима у РС.

Додик је рекао да механизам координације, као оперативни процес у преговорима са Европском унијом (ЕУ), могућ само ако се исте одлуке у том процесу усвоје на нивоу ентитетских влада и Савета министара БиХ.

Он је после састанка председника владајуће коалиције (СНСД-ДНС-СП) рекао да Савет министара БиХ има веома мале надлежности о европским интеграцијама, наводећи да према Уставу и Дејтонском мировном споразуму има само девет овлашћења, док о свему осталом треба да се договоре ентитети.

„Овако се покушава одлуком Савета министара БиХ тај механизам наметнути другима”, рекао је Додик новинарима после састанка са лидерима ДНС-а Марком Павићем и СП-а Петром Ђокићем.

Према његовим речима, лидери владајућег блока договорили су да затраже седницу Народне скупштине Републике Српске на којој би била разматрана одлука о систему координације процеса европских интеграција у БиХ коју је Савет министара БиХ усвојио 26. јануара.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh