• Nacionalne Novosti

  Додик: Нисмо одустали од референдума

  dodik.jpg

  БАЊАЛУКА – Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да владајућа коалиција у РС није одустала од референдума о Суду и Тужилаштву БиХ, али да чека да за спровођење референдума добије подршку опозиције.„Чекамо да они постану Срби и патриоте, да са нама заједно то потврде и идемо на референдум”, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

  Он је негирао тврдње опозиције да је одустао од референдума, оптуживши опозициони Савез за промене да у Суду и Тужилаштву БиХ виде начин да се обрачунају са властима у РС.

  Додик је рекао да механизам координације, као оперативни процес у преговорима са Европском унијом (ЕУ), могућ само ако се исте одлуке у том процесу усвоје на нивоу ентитетских влада и Савета министара БиХ.

  Он је после састанка председника владајуће коалиције (СНСД-ДНС-СП) рекао да Савет министара БиХ има веома мале надлежности о европским интеграцијама, наводећи да према Уставу и Дејтонском мировном споразуму има само девет овлашћења, док о свему осталом треба да се договоре ентитети.

  „Овако се покушава одлуком Савета министара БиХ тај механизам наметнути другима”, рекао је Додик новинарима после састанка са лидерима ДНС-а Марком Павићем и СП-а Петром Ђокићем.

  Према његовим речима, лидери владајућег блока договорили су да затраже седницу Народне скупштине Републике Српске на којој би била разматрана одлука о систему координације процеса европских интеграција у БиХ коју је Савет министара БиХ усвојио 26. јануара.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com