Gradovi

Dodik: Proces protiv Radončića i Dautbašića – politička farsa

TREBINJE – Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je kao pravosudnu političku farsu sudski proces protiv lidera Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudina Radončića i člana ove stranke Bakira Dautbašića, javljaju banjalučke „Nezavisne novine“.

Dodik procenjuje da će se, kada se sve završi, ispostaviti Radončić i Dautbašić nisu krivi i to će se proslavljati kao konačna amnestija od bilo kakve odgovornosti za ono što im se sada pripisuje.

On je novinarima u Trebinju rekao da je reč o scenariju da se Radončić provede kroz postupak na čijem će kraju biti proglašen nevinim, čime će biti oprana politička nomenklatura kod Bošnjaka.

Dodik je ponovio da je reč o pravosudnoj političkoj farsi u kojoj se podiže optužnica za ugrožavanje pravosuđa, a zaobilaze sve one stvari o kojima je govoreno u javnosti, razna ubistva i ostalo.

„Tako se mogu predano prepustititi koncepciji koja je veoma poznata samo Republici Srpskoj, a koju zajedno sa ovim smutljivcima iz SDS problematizuju“, rekao je Dodik.

Govoreći o Dautbašiću, Dodik je istakao da ga ne zna, da nikada nije bio s njim u kontaktu i da ga ne zanima.

„To samo govori koliko su politizovane institucije i kakvi su politički pokušaji da se različitim procesima nastoji ojačati uloga institucija koje su vanustavne i vandejtonske, kao što je Sud i Tužilaštvo BiH“, istakao je Dodik.

On je dodao da Srbi nikada ne smeju prihvatiti Sud i Tužilaštvo u ovom obliku.

„Ono što sada vidimo jeste da se to nameće kao najvažniji organ u BiH. Njima je najvažnije da se vidi da tamo dolaze neki privrednici. Po njima, daj Bože i neki političari da skrušeno dolaze, povinuju se i saginju Sarajevu u smislu poruke – šta će očekivati običan čovek od Trebinja do Novog Grada, nego da ulije strah od tog nekog Sarajeva“, istakao je Dodik.

On je ponovio da Republika Srpska ostaje najbolji i najstabilniji deo, ne samo BiH, nego i u regionalnom smislu.

Foto Tanjug, Z. Žestić/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh