• Gradovi

  Dodik: RS je država, a bez države nema slobode

   

  Slide

  Dodik: Bosiću, j… strance

   

   

  Slide

  Dodik: RS je država, a bez države nema slobode

   

   

  Slide

  Dodik: Moramo da se borimo za državu, a naša država je RS

   

   

  Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da je RS država, da je sposobna da se brani demokratskim sredstvima, a da se mitingom „Srcem za Srpsku“ brani od izdaje.

  BANJALUKA – Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da je RS država, da je sposobna da se brani demokratskim sredstvima, a da se mitingom „Srcem za Srpsku“ brani od izdaje.

  „Danas branimo RS od unutrašnje izdaje, a izdaja je kad odete u Sarajevo i klimate glavom, kad u Sarajevu ne smeš da braniš RS, kad ne smeš da kažes da voliš Srbiju… To je izdaja“, rekao je Dodik.

  On je istakao da je RS država, i dodao da srpski narod naučio da je sloboda jednako država i da bez države nema slobode.

  „Zato moramo da se borimo za državu, a naša država je RS, ne interesuju nas belosvetski hohštapleri koji kažu da RS nije država – RS je država“, poručio je Dodik i dodao da srpski narod ima dve države – Srbiju i Republiku Srpsku.

  Dodik je naveo i da RS hoće mir i slobodu za sve, jer je srpski narod kroz istoriju donosio slobodu svima.

  „Branio sam Republiku srpsku po mnogim svetskim kancelarijama. RS mora da bude poštovana, ona ima svoj život“, rekao je Dodik, istakavši da RS nije remetilački faktor.

  Ne želimo, kazao je, da se na RS gleda kao da je ona pretnja drugima.

  On je istakao da RS ne može biti predmet potkusurivanja i naglasio da RS ne želi da bude predmet progona.

  „Mi kažemo – nemojte nam dirati RS, ne možemo vam ništa dati od nje, jer ako damo nju, dajemo svoje srce, ljubav i slobodu, ako nema slobode nema ni države“, rekao je Dodik i dodao da Banjaluka danas ispisuje svoje najsvetlije stranice istorije.

  Dodik je, komentarišući skup opozicije, rekao da je na mitingu vlasti sedam puta više građana, ali je upozorio da im „ne pada na pamet“ da prave inicidente.

  „Tamo su naši, prijatelji, braća, kumova, ali o zabludi onih koji ih vode brzo će shvatiti. Branimo RS od unutrašnje izdaje. Izdaja je kada odete u Sarajevo i klimate glavom, kad u Sarajevu ne smeš da kažeš da si Srbin, ne možeš da braniš Srbiju…“, naveo je Dodik.

  On je rekao da je Banjaluka današnjim okupljanjem poručila da nema ništa protiv drugih I drugačijih I da ih poštuje I uvažava, a ne kao što Bosiću smeta, istakao je, patrijarh koji poziva za mir, a ne smeta mu Davutoglu koji u Banjaluci veliča Aliju Izetbegovića.

  On je pozvao okupljene da se raziđu u miru, poručivši da RS nije nikakav remetilački faktor, te da je današnjim skupom opokazuje da je za mir i stabilnost.

  Dodao je i da je RS pokazala da u istom danu, na razdaljini od kilometra, mogu da se održe dva skupa različitih političkih poruka, da nikome ništa ne fali i da ne bude sukoba.

  Navodeći da je BiH „rovit prostor“ i da je izložena delovanju radikalnih i terorističkih pokreta, Dodik je rekao da se muslimanima mora preneti da se zna da nisu svi teroristi i da treba da pomognu da se izborimo protiv najezde terorizma koja ugrožava sve.

   

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com