• Republika Srpska

  Dodik: RS nije pretnja miru i nikoga ne ugrožava

  BRČKO – Predsednik Milorad Dodik izjavio je da Republika Srpska nikoga ne ugrožava, niti je pretnja miru i teritorijalnom integritetu BiH, te da je na referendumu samo iskorišćeno demokratsko pravo za izjašnjavanje o državnom prazniku RS.

  Dodik je povodom apela, koji je uputio ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov u telefonskom razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Nemačke Frank Valterom Štajnmajerom da ne treba dizati tenzije u vezi sa Republikom Srpskom, jer referendum ne predstavlja pretnju teritorijalnom integritetu BiH, niti Dejtonskom sporazumu, istakao da je reč o poznatim stavu i opređeljenju Ruske Federacije u vezi sa referendumom.

  „Mi nikoga ne ugrožavamo u BiH, niti smo pretnja miru i teritorijalnom integritetu BiH. Samo smo iskoristili svoje demokratsko pravo da se izjasnimo o svom državnom prazniku“, rekao je Dodik, preneli su banjalučki mediji pozivajući se na Srnu.

  Lavrov je u razgovoru sa Štajnmajerom apelovao da se ne podstiču napetosti u vezi sa situacijom u Republici Srpskoj, već se treba fokusirati da se podstakne na konstruktivan dijalog o svim aktuelnim pitanjima procesa stabilizacije u zemlji.

  oto Tanjug/ J.Pp, arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com