Gradovi

Dodik: RS pokazala trajnu opredeljenost za mir

BANJALUKA – Republika Srpska danas je pokazala svoju otvorenost i trajnu opredeljenost za mir i nedvosmisleno poštovanje svih, izjavio je danas novinarima predsednik RS Milorad Dodik, nakon svečanosti otvaranja banjalučke Ferhadije.

Posebnu zahvalnost, dodao je on, treba uputiti muftiji banjalučkom Osman Kozlicu kao i svim drugima koji su učestvovali u organizaciji ovog događaja.

Dodik, koji je bio najavljen kao jedan od govornika na današnjoj svečanosti, svoje neobraćanje u oficijalnom delu ceremonije objasnio je mišljenjem da je ovo pre svega verski dogadaj i da akcenat treba staviti na stavove verskih zvaničnika danas u Banjaluci.

Prema tome, kako je prokomentarisao, možda bi bilo i bolje da se zvaničnici, odnosno političari, nisu ni obraćali na ovoj ceremoniji.

Dodao je i to da se nada da će tokom dana imati sastanke sa nekim ambasadorima i zvaničnicima. Rekao je da je juče i danas slavio slavu, ali da je ovde jer je želeo da ispoštuje ovu svečanost i da pokaže opredeljenost RS ka miru i stabilnosti, preneli su banjalučki mediji.

Neobraćanje Dodika na ceremoniji otvaranja Ferhadije, predsedniku RS je zamerio predsedavajući Predsedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Bakir Izetbegović.

Izetbegović je, naime, nakon ceremonije za regionalnu N1 TV rekao da je otvaranje Ferhadije „pobeda nade i dobra nad zlom“, te da ne zna zašto se Dodik nije obratio prisutnima, iako je bio najavljen.

„Otvaranje Ferhadije sam doživeo kao pobedu nade i dobra i šanse da se u ovoj zemlji dobro živi. Više je dobronamernih ljudi, nego onih što su uradili to što su radili sa Ferhadijom“, kazao je Izetbegović, dodavši da „zlo s vremena na vreme bukne, ali ga dobro nadjača“.

On je rekao da mu je žao što se Dodik nije obratio, ali i da ne zna koji je razlog tome.

„Podržao je njenu izgradnju u teškim ekonomskim prilikama. Da se obratio poslao bi sigurno lepe i pomirljive poruke“, kazao je Izetbegović.

Foto Tanjug/N. Milošević, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh