• Novosti online

  Dodik sa ruskim ambasadorom u BiH: Nema informacije kakav je stav Ivancova o Programu reformi

  Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjaluci sa ambasadorom Rusije u BiH Petrom Ivancovom koji je pozdravio dogovor političkih partija o formiranju novog saziva Saveta ministara BiH, prenela je Radio-televizija RS (RTRS).Dodik i Ivancov razmenili su mišljenja i o ostalim političkim i ekonomskim pitanjima u BiH, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsedništva BiH.

  Ivancov je, kako je navela RTRS, ranije danas rekao da će jedna od tema sastanka sa Dodikom biti i Program reformi, koji je 19. decembra usvojilo Predsedništvo BiH.

  U saopštenju posle sastanka se ne navodi kakav stav je u vezi s tim pitanjem izneo ruski ambasador.

  Predsedništvo BiH je 19. decembra donelo odluku o imenovanju Zorana Tegeltije (SNSD) za predsedavajućeg Saveta ministara BiH, kao i odluku da se u sedište NATO u Briselu dostaviti dokument Program reformi BiH, dan nakon što Predstavnički dom BiH potvrdi imenovanje predsedavajućeg Saveta ministara BiH.

  S jedne strane, tvrdi se da je taj dokument preimenovani Godišnji nacionalni program (ANP), koji znači početak realizacije Akcionog plana za članstvo u NATO.

  S druge strane, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i njegov SNSD navode da se ne radi o doukumentu kojim če se aktivirati MAP.

  Taj dokument je za sada tajan i čuva se u sefovima članova Predsedništva BiH.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com