• Novosti online

  Dodik traži odlazak stranih sudija iz Ustavnog suda BiH, Komšić tvrdi da Dodik više ne zna …

  Srpski član Predsedništva BiH i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik najavio je da će jedan od uslova njegove stranke za formiranje vlasti na nivu BiH verovatno biti i odlazak stranih sudija iz Ustavnog suda BiH.

  „I mi ćemo sada, kao neki drugi, početi da uslovljavamo formiranje vlasti“, rekao je Dodik za banjalučku ATV, navodeći da Stranka demokratske akcije (SDA) formiranje novog Saveta ministara BiH uslovljava nastavkom puta prema NATO-u, što je, kako je istakao, neprihvatljivo za Srbe.

  Predsedavajući Predsedništva BiH i lider Demokratske fronte Željko Komšić izjavio je, komentarišući ovakvu izjavu lidera SNSD-a, da Dodik „više ni sam ne zna gde goni“.

  „Narodski rečeno, mislim da Dodik više ni sam ne zna gde goni. Kako je krenuo, uskoro će se sudariti sam sa sobom ili će sam sebi doći iza ledja“, kazao je Komšić za sarajevski Avaz.

  Prema njegovim rečima, ne mogu se nečije političke želje postavljati kao uslov za formiranje vlasti.

  Odgovarajući na pitanje da li je za njega uslov svih uslova za formiranje vlasti slanje Godišnjeg nacionalnog programa (ANP) za NATO u Brisel, i kako gleda na Izetbegovićev predlog Dodiku, u kojima spominje redukovani ANP, Komšić je istakao da je dostavljanje ANP-a u sedište NATO-a zakonska obaveza BiH, a ne neki njegov uslov.

  „Ne mogu se stvari tako posmatrati. Konačno jednom treba razlučiti šta su obaveze koje proističu iz zakona, a šta neke političke želje koje nisu vezane za sam zakon“, istakao je Komšić.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com