Gradovi

Đogović: Ponovna pobeda na izborima ubrzala bi reforme

BEOGRAD – Ponovna pobeda naprednjaka ubrzala bi reforme, ocenio je ekonomista Saša Đogović u prvim reagovanjima na odluku premijera i lidera SMS Aleksandra Vučića da se sa pokrajibnskim i lokalnim održe i vanredni parlamentarni izbori.

„Ponovna pobeda daće legitimitet aktuelnoj vladajućoj koaliciji da se nastavi s reformama planiranim za ovu i narednu godinu“, rekao je Đogović Tanjugu.

Prema njegovim rečima, raspisivanje izbora će dobro doći vladajućoj koaliciji, ukoliko ponovo dobije podršku, da nastavi reforme još većom brzinom, a posebno u ekonomskoj sferi.

“Ako ponovo pobede na izborima, znači da biračko telo podržava program reformi i to je vetar u leđa da se brže nastavi sa sprovođenjem programa”, rekao je Đogović i podsetio da je glavni teret reformi prebačen na ovu i 2017. Godinu.

“Ponovna pobeda na izborima bi posebno mogla da ubrza racionalizaciju državne uprave, reformu javnih preduzeća i rešavanje problema preostalih preduzeća u restrukturiranju”, navodi on ističući da je i jedan od razloga za parlamentarne izbore dobijanje pune podrška za, “ne tako lak deo reformi”.

On je rekao da se nada da će predizborna kampanja biti najkraća moguća, kako bi reformski kurs ekonomske politike usaglašene sa MMF-om što manje trepeo i kako bi usporavanje tog procesa bilo što manje.

“Odmah po izborima moglo bi da se ubrza i da se krene u saniranje i otklanjanje svih crnih tačaka na krivinama reformskog puta”, rekao je on.

Foto Tanjug/video, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh