Gradovi

Dogovor Nikolića i Izetbegovića: Nikolić na jesen u BiH

BEOGRAD – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je u telefonskom razgovoru sa članom Predsedništva Bosne i Hercegovine, Bakirom Izetbegovićem, prihvatio njegov predlog da se najavljena zvanična poseta Nikolića Sarajevu odloži za jesen, zbog izbora u Srbiji, saopštila je danas Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Predsednik Nikolić i član Predsedništva Bakir Izetbegović razgovarali su o bilateralnoj saradnji, predstojećem susretu u Sarajevu i izazovima sa kojima se suočava region, pre svih migrantska kriza.

Predsednik Nikolić je poželeo puno uspeha Bakiru Izetbegoviću u predstojećem predsedavanju Predsedništvom BiH i izrazio zadovoljstvo zbog susreta u okviru procesa Brdo-Brioni u maju.

„To je prilika da zemlje regiona razgovaraju o različitim izazovima, koje mogu rešiti zajedničkim naporima“, naglasio je predsednik Srbije.

Povodom izbegličke krize koja potresa ceo region, Nikolić je naglasio da je Evropska unija na velikom ispitu i izrazio sumnju u pronalaženje rešenja, koje će biti pravično za sve zemlje pogođene krizom.

„Kada se voda zamuti, čisti se na izvoru, a ne na ušću“, konstatovao je predsednik Nikolić.

Sagovornici su se saglasili da se zvanična poseta Sarajevu odloži za jesen, zbog izbora u Srbiji.

Član Predsedništva Bakir Izetbegović je izrazio privrženost dobrosusedskim odnosima Srbije i Bosne i Hercegovine.

On je izrazio zabrinutost povodom novog talasa izbeglica koji se očekuje na proleće, kaže se u saopštenju.

Foto Tanjug/S.Radovanović, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh