• Južna Srbija

  ДОМ ЗДРАВЉА ДОБИО МЕДИЦИНСКУ ОПРЕМУ ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ ЗДРАВЉА ЖЕНА

   

  Здравље жена се одражава на укупно здравље становништва и добробит друштва, зато су ЕУ и Влада Швајцарске подржале активност Европског ПРОГРЕС-а која је усмерена на унапређење здравствене заштите и очување репродуктивног здравља жена.

  У оквиру овог програма Дом здравља у Белој Паланци добио је нову медицинску опрему у вредности од 9.300 евра која укључује гинеколошку столицу и ендовагиналну сонду.

  ’’Нова опрема унапредиће рад Дома здравља и пружање здравствених услуга у области гинекологије и од половине јануара месеца следеће године гинеколошка служба Дома здравља радиће у две смене“, рекао је Венцислав Рангелов, директор Дома здравља у Белој Паланци.

  ’’Према званичним статистикама сваког дана у Србији једна жена умре, а четири оболе од рака грлића материце.

  Како би се утицало на превенцију малигних обољења неопходни су редовни прегледи и адекватна здравствена заштита и то ћемо омогућити новом медицинском опремом’’, истакла је Славица Нешић, гинеколог Дома здравља.

  Донација белопаланачком Дому здравља обезбеђена је у оквиру програма Европски ПРОГРЕС преко којег је општина Бела Паланка, од 2014.године до сада, реализовала више пројеката.

  Иначе, наша општина је један од 34 партнера у оквиру овог развојног програма који има за циљ да подржи одрживи развој 34 локалне самоуправе на југоистоку и југозападу земље.

   

   

   

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com