• Istočna Srbija

  Dom zdravlja u Vlasotincu dobio savremeni EKG aparat i dva monometarska merača krvnog pritiska

  „MALI GRANTOVI“ POLJSKE AMBASADE

  Dijagnostika Doma zdravlja bogatija je za jedan savremeni EKG aparat i dva monometarska merača krvnog pritiska, dar Republike Poljske, u okviru  poljske razvojne saradnje.

  Dom zdravlja prošao je na konkursu „Mali grantovi“ Ministarstva spoljnih poslova sa projektom „Unapređenje dijagnostike vaskularnih bolesti u Domu zdravlja Vlasotince“ i dobio sredstva u iznosu 2.725 evra kojima je nabavljena oprema.

  -Ovo je trenutno najsavremeniji od 10-ak EKG aparata koliko ih imamo u Domu zdravlja i veoma smo zahvalni Ambasadi Poljske koja je sa nama prošla jedan složeni deo usaglašavanja papira, s obzirom na to da su zakoni različiti u našoj i njihovoj zemlji – rekla je direktor ove ustanove Milena Stanković Mitrović na prijemu koji je za predstavnike poljske ambasade priredio predsednika opštine Zoran Tododrović.

  -Ove godine dodelili smo pet grantova. Dom zdravlja u Vlasotincu je jedan od dobitnika, a inače ih dodeljujemo ustanovama koje pomažu ljudima – rekla je, između ostalog savetnik za ekonomska pitanja u Ambasadi Republike Poljske u Beogradu Karolina Janik.

  Predsednik opštine Zoran Todorović prihvatio je poziv da u narednoj godini i druge ustanove i preduzeća iz Vlasotinca učestvuju na konkursu za male grantove i naglasio da je osim pomoći u opremi ranije uspostavljena i saradnja u oblasti kulture između Vlasotinca i Poljske.

  Program „Mali grantovi“ poljska ambasada sprovodi u Srbiji od 2007.godine i do sada je na ovaj način plasirano oko pola miliona evra u socijalne, zdravstvene, obrazovne i ustanove kulture.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com