Politika

Đorđević Čepurinu: Srbija ostaje vojno neutralna

zoran đorđević,ministar,odbranaFoto: Beta/Milan Obradović

Srbija dosledno sprovodi politiku vojne neutralnosti i naše aktivno učešće u programu Partnerstvo za mir nikako ne predstavlja aspiraciju za punopravnim članstvom naše zemlje u NATO, izjavio je ministar odbrane Zoran Ðorđević u razgovoru sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Čepurinom.

Ðorđević se zahvalio Rusiji zbog snažne podrške našim spoljnopolitičkim prioritetima i naglasio da punopravno članstvo Srbije u Evropskoj uniji predstavlja naš strateški cilj, ali da će Srbija u sopstvenom interesu nastaviti da vodi samostalnu spoljnu politiku.

Želimo da sarađujemo sa državama i organizacijama širom sveta koje za to iskažu interes, ali isključivo na bazi ravnopravne saradnje i međusobnog poštovanja i uvažavanja„, rekao je Ðorđević, prenelo je Ministarstvo odbrane.

Konstatovano je da je saradnja u oblasti odbrane u stalnom usponu i da je dostigla visok nivo opštih i političkih odnosa dve prijateljske zemlje, kao i da je u narednom periodu potrebno zadržati kontinuitet poseta visokog nivoa.

Iskazano je obostrano zadovoljstvo zbog nedavnog zasedanja Srpsko-ruske radne grupe za vojno-tehničku saradnju, kao odličnog pokazatelja da se odnosi intenziviraju i u oblasti vojno-ekonomske saradnje, što će doprineti da Vojska Srbije uskoro ojača svoje odbrambene kapacitete.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh