Gradovi

Đorđević: Poboljšanja u VS prema realnim mogućnostima

BEOGRAD – Ministar odbrane Zoran Đorđević istakao je danas da briga o životnom standardu pripadnika Vojske Srbije nije privilegija Vojnog sindikata Srbije, već zajedničko nastojanje da se materijalni položaj i uslovi rada u vojsci poboljšavaju prema realnim mogućnostima države i društva.

Đođević se oglasio povodom poziva Vojnog sindikata Srbije na najavljeni protestni skup, koji ima za cilj, kako se navodi u pozivu, „ostvarenje zahteva jedinog reprezentativnog sindikata zaposlenih u Vojsci Srbije za unapređenje materijalnog, socijalnog i radnog položaja pripadnika Vojske Srbije i zaustavljanje njenog daljeg urušavanja“.

Ministar odbrane u saopštenju naglašava da mora biti više razumevanja za sve teškoće i probleme sa kojima se danas suočavamo, pre svega u procesu ekonomskog oporavka.

„Pripadnici Vojske Srbije moraju deliti sudbinu ostalih građana i prihvatiti činjenicu da se na unapređenju njihovog položaja sigurno radi, ali prema realnim mogućnostima i snazi privrede od koje zavise svi građani, pa i pripadnici vojske“, istakao je Đorđević.

„Protestni skup sigurno nije način da se pokuša iznuditi nešto za šta u ovoj situaciji nema mogućnosti, a postupno poboljšanje životnog standarda i radnih uslova ostaje preokupacija Vlade Republike Srbije i njenog premijera, kao i Ministarstva odbrane“, naveo je ministar odbrane.

Đorđević je posebno naglasio da prema članu 14. stav 5 Zakona o Vojsci Srbije, „profesionalnim pripadnicima nije dopušteno pravo na štrajk“.

Treba imati u vidu, ukazao je ministar Đorđević, da je kroz istoriju bilo mnogo teških trenutaka, ali da pripadnici Vojske Srbije, koji su uvek delili životne okolnosti sa svojim narodom, nikada nisu pristupali javnim protestima, tako da i najavljeni presedan na koji poziva Vojni sindikat ne treba da ima podršku pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, navedeno je u saopštenju.

Foto Tanjug/ O.Toskić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh