Politika

Dosta je bilo: Četvrti smo u Srbiji

saša radulović dosta je biloFoto: Promo/printscreen/Dostajebilo.rs

„Ovaj rezultat je tri puta bolji od onog koji smo osvojili pre dve godine, svega mesec dana nakon osnivanja. Sa 16 svojih poslanika u Skupštini Srbije pokret će biti najjača opoziciona snaga demokratske, građanske i reformske orjentacije“, navodi se u saopštenju pokreta.

Navode da je rezultat je još bolji u Beogradu, gde su, kako se dodaje, postali druga po snazi politička stranka. „Pokret je u Beogradu osvojio 11,15 % glasova i to je drugi najbolji rezultat, ispred SRS (9,20%), SPS koalicije (8,73%), DS koalicije (8,30%), Dveri (6,55%) i SDS-LDP (4,8).

U opštinama Stari Grad i Vračar osvojili smo preko 18%, na Savskom vencu 17,34%, Novom Beogradu 15,42%, na Voždovcu preko 12%“, navodi pokret.


Na republičkim izborima u Nišu pokret je ostvario 9,2% glasova, što je 3. rezultat i postao najjača opoziciona organizacija. Na gradskim izborima osvojeno je 8,24% glasova i to je 3. najbolji pojedinačni rezultat i najbolji od svih opozicionih stranaka, dodaje se u saopštenju.

„U Novom Sadu je za pokret Dosta je bilo glasalo 9,7% građana na republičkim izborima i to je drugi po jačini rezultat, iza SNS. I za gradsku skupštinu Novog Sada pokret je osvojio drugi rezultat sa 9,5% glasova“, ističe DJB.

„Rezultat pokreta Dosta je bilo je utoliko značajniji jer je postignut u medijskoj blokadi i u uslovima manipulacije biračkim spiskovima i izbornim materijalom tokom izborne noći. Postigli smo ga bez i jedne jedine tv reklame, spota, plaćenog bilborda, uz veliki entuzijazam naših članova i simpatizera, zahvaljujući građanima koji su prepoznali da smo iskreni, uporni i da samo program i ljudi pokreta Dosta je bilo garantuju da će partokratija biti demontirana“, zaključuje se u saopštenju.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh