Aleksandar Popovic

Председништво Демократске странке Србије одлучило је да Александар Поповић буде кандидат за председника Србије рекао је вршилац дужности председника ДСС Милош Јовановић.

Јовановић је  рекао да је та странка искрено убеђена да је Поповић најбољи кандидат за председника једне нормалне, пристојне и успешне Србије какву ДСС жели да гради.

kzn-23122016-770-8

„Реч је о човеку који има све потребне квалитете, чак и више од тога. Он је доктор наука, са правим докторатом, редовни професор државног београдског универзтета. У Србији се одомаћила идеја да земљу могу водити људи сумњивих упутних дипома и образовања. Резултати таквих су, најблаже речено, сумњиви као и дипломе. Поповић је и биши репрезентативац у атлетици, човек од великог практичног искуства како у реалној економији, тако и вођењу државних послова, пошто је у два наврата био министар у влади Србије“ навео је Јовановић.

Поповић је био министар науке и министар енергетике.

Председник Стручног савета и кандидат за председника Поповић је казао да ће се на предсеничким изборима, који долазе, кандидатовати са политиком ДСС која је јасна и чији је представник.

„У Србији влада дух колонијализма, а били смо земља Синђелића, Тепића, Жерајића, који су се жртвовали за отаџбину“, рекао је Поповић.

Он је нагласио да председник мора бити неприкосновени арбитар, који неће исказивати своје политичке симпатије и антипатије према било којој странци.

„Председник Србије мора да враћа Народној скупштини све незаконите и противуставне законе, као и све одлуке које су проистекле из противуставног Бриселског споразума“, закључио је Поповић.

 

Љ.П.