Gradovi

Drecun: Pojačati budnost međunarodne zajednice na KiM

BEOGRAD – Incident kod manastira Visoki Dečani nesumnjivo je pokazao da je postojala teroristička pretnja i opasnost po ljude koji su se tu nalazili, bez obzira na to kako je događaj okarakterisala Kosovska policijska služba, ocenio je danas predsednik odbora Skupštine Srbije za KIM Milovan Drecun.

Drecun je ponovio da taj incident potvrđuje da na KIM postoji jedna snažna, dobro organizovana regionalna mreža radikalnog islama, esktremizma I terorizma.

“Ta mreža funkcioniše već dugo. Nažalost od strane međunarodnog prisustva je u početku veoma prikrivana”, istakao je predsednik Odbora za KIM.

Drecun je obavestio novinare u skupštini da je odbor za KIM u više navrata od nadležnih službi dobijao informaciju o opasnosti koju ta mreža predstavlja po srpski narod.

“Ovaj incident sada pokazuje da možda dolazi vreme kada će radikalni islamisti fokusirati svoju pažnju upravo prema hrišćanskom pravoslavnom stanovništvu, odnosno prema srpskom narodu i zato je neophodno da se u narednom periodu pojača budnost I međunarodnog prisustva na KIM I kosovske policijske službe”, naglasio je Drecun.

Kako je rekao, Srbija će uraditi sve da srpski narod na KIM ne bude meta radikalnih islamista.

Foto Tanjug, S. Radovanović/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh