Gradovi

DRI započeo reviziju poslovanja u 26 institucija

BEOGRAD – Državna revizorska institucija je, u skladu sa Programom revizije za 2016. godinu, započela reviziju poslovanja u 26 institucija, saopštio je danas DRI.

Revizori će sprovoditi reviziju finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja za 2015. godinu.

Revizija je započeta u Geološkom zavodu Srbije, Ustavnom sudu, Republičkoj direkciji za robne rezerve, Gerontološkom centru Beograd i Studentskom centru Beograd.

DRI proverava i poslovanje više opština – Velika Plana, Dimitrovgrad, Srbobran, Sečanj, Bela Palanka, Novi Bečej, Ljubovija, Zaječar, Smederevo, Subotica, Leskovac, Šabac i Požarevac.

Proverava se i Gradski zavod za hitnu medicinsku pomoć Beograd, Dom zdravlja Novi Sad, Dom zdravlja Niš, Apoteka Pančevo, Institut za virusologiju, vakcine i serume Torlak, Fond za socijalno osiguranje vojnih osiguranika, Republički fond za zdravstveno osiguranje i Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.

DRI u skladu sa Programom revizije za 2015. godinu sprovodi i dve revizije svrsishodnosti poslovanja: „Sopstveni prihodi direktnih i indirektnih korisnika budžeta Republike Srbije prema Zakonu o budžetskom sistemu“ i „Opravdanost formiranja komisija i drugih stalnih i privremenih radnih tela u javnom sektoru“, navedeno je u saopštenju.

Foto DRI logo

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh