Gradovi

Drobnjak: Na insistiranje ministarke osvetljeni Batrovci

Drobnjak: Na insistiranje ministarke osvetljeni Batrovci

BATROVCI – Granični prelaz Batrovci je osvetljen sa srpske strane, kao i prilaz u dužini od pola kolimetra, a v.d. direktor „Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak je izjavio da je to urađeno na insistiranje ministarke građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović.

Drobnjak je rekao novinarima da su „Putevi Srbije“ izdvojili 2,5 miliona dinara za postavljanje led rasvete u dužini od 500 metara i pomogli carini i Direkciji za imovinu da se postave ukupno 24 sijalice na četiri reflektora.

„Letos je ovde bio veliki mrak i od 24 sijalice, samo su dve svetlete“, podsetio je Drobnjak.

On je kazao da „Putevi Srbije“ planiraju da produže osvetljenje do nadvožnjaka, odnosno da postave bandere na još 1,5 kilometara auto-puta, zbog bezbednosti kamiona koji su često u koloni parkirani u zaustavnoj traci.

Drobnjak je rekao „Putevi Srbije“ takođe planiraju da, u saradnji sa Građevinskom direkcijom Srbije, naprave još jednu traku u dužini od dva kilometra, koja bi služila za parkiranje kamiona koji čekaju da izađu iz Srbije.

„Tako bi i putničcki saobraćaj mnogo bolje funkcionisao“, rekao je čelnik „Puteva Srbije“ i izrazio očekivanje da će to biti završeno do jula.

Na prelazu Batrovci trenutno nema dužih zadržavanja putnickcih vozila, dok teretnjaci, koji su formirali kolonu od oko 1,5 kilometara čekaju i do četiri sata, što je tom prelazu uobičajeno.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh