• Zdravlje

  „Drvlje i kamenje“ na Instagram zbog ovoga

  Instagram je 14. novembra obrisao Pink Ink Fund nalog, koji je objavljivao slike ženskih grudi nakon mastektomije (odstranjivanje obe dojke) i kako su žene tetovažama uokviravale svoje ožiljke.

  „Bila sam vrlo pažljiva i uvek označavala tekstom uz sliku, komentare i heštegove da su u pitanju tetovaže žena koje su preživele rak ili imale mastektomiju“, rekla je vlasnica ovog naloga i tatu majstor Ejmi Blek (40) za BuzzFeed.

  Pogledajte slike sa Ejminog Instagram profila:

  "Drvlje i kamenje" na Instagram zbog ovoga"Drvlje i kamenje" na Instagram zbog ovoga"Drvlje i kamenje" na Instagram zbog ovoga"Drvlje i kamenje" na Instagram zbog ovoga"Drvlje i kamenje" na Instagram zbog ovoga"Drvlje i kamenje" na Instagram zbog ovoga"Drvlje i kamenje" na Instagram zbog ovoga"Drvlje i kamenje" na Instagram zbog ovoga"Drvlje i kamenje" na Instagram zbog ovoga"Drvlje i kamenje" na Instagram zbog ovoga"Drvlje i kamenje" na Instagram zbog ovoga"Drvlje i kamenje" na Instagram zbog ovoga

  Na gašenje naloga od strane Instagrama, Ejmi je odgovorila žalbom zbog deaktivacije naloga i navela da je sigurno u pitanju greška.

  Instagram joj je odgovorio da neće reaktivirati njen profil, jer sadrži „seksualne sugestije“ i golotinju.

  „Možda su samo ugledali ove slike i zamenili ih za prirodne, gole grudi bez da su pročitali objašnjenja sa strane“, rekla je Blek, koja između ostalog tetovira realistične bradavice ženama koje ih nakon operacija više nemaju.

  Ali, ono što joj je najviše zasmetalo je činjenica da je Instagram u ovome video nešto loše.

  „Predstavljaju se kao kul društvena platforma koja je uključena u snažne i zdrave ogranizacije, a onda izbrišu humanitarni nalog koji podiže svest o kanceru, pored porno i visoko seksualizovanog materijala koji postoje na drugim nalozima“, istakla je Blek.

  Ona je počela da se bavi ovakvim tetovažama i sarađuje sa ženama koje su imale rak od 2010. godine kada je uradila prvu ovakvu tetovažu na jednoj ženi i poželela da nastavi da pomaže u ovom smislu.

  Ona se udružila sa mnogobrojnim plastičnim hirurzima kako bi omogućili „restauraciju“ grudi putem tetovaža.

  „Shvatila sam da mnogim ženama tetovaže nisu bile uključene u zdravstveno osiguranje, a ima onih koje to ne mogu sebi da priušte“, rekla je Ejmi čija organizacija Pink Ink Fund skuplja novac upravo za ovakve žene i potrebe.

  Juče u toku dana, Instagram je vratio njen profil nazad i izvinio se za grešku.

  „Pogrešno smo uklonili nalog i momentalno ispravili grešku kada smo saznali za nju. Mnogo nam je žao zbog ovoga“, rekli su iz Instagrama za BuzzFeed.

  Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici –MONDOZabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com