• Novosti online

  Državni sekretar u MSP u Budvi

  Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije Nemanja Stevanović ocenio je danas u Budvi na regionalnom skupu da Priština hitno treba da povuče „nerazumnu odluku“ o taksama od 100 odsto za robu iz Srbije i BiH.

  Stevanović je na sastanku ministara spoljnih poslova zapadnobalkanske šestorke rekao da odluka o taksama osim što dodatno ugrožava situaciju na severu Kosova s većinskim srpskim stanovništvom, pogadja sve stanovnike Kosova Albance, Srbe, Bošnjake i druge, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

  Državni sekretar u ministarstvu spoljnih poslova je rekao da je Srbija posvećena rešavanju otvorenih pitanja dijalogom i da je dijalog Beograda i Prištine najvažniji instrument za normalizaciju odnosa srpskog i albanskog naroda.

  On je rekao da sada nemoguće očekivati da se dijalog nastavi i da će on biti moguć pošto Priština ukine odluku o taksama.

  Stevanović je rekao da je Priština potvrdila više puta da odluka o taksama nema nikave veze sa sporazumom CEFTA, već da je politička odluka kojom želi da kazni Beograd i BiH zbog pozicije u vezi sa statusom Kosova.

  On je dodao da situacija na Balkanu ne ide u prilog napretku regionalne saradnje, već da predstavlja njeno ugrožavanje.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com