Gradovi

DS će tražiti anketni odbor zbog praćenja novinara

BEOGRAD – Ministar policije u vladi u senci Demokratske stranke Dragan Šutanovac izjavio je da je, prema saznanjima DS, policija nezakonito pratila više novinara, policajaca, opozicionih i političara na vlasti.

Reč je o nezvaničnim i nepotvrđenim podacima, naveo je Šutanovac na konferenciji za novinare, a tih 12 osoba pratili su pripadnici Odeljenje za bezbednost MUP-a Srbije.

Neki od praćenih politicara su čak trenutno u vlasti, rekao je Šutanovac, zbog čega će DS pokrenuti inicijativu za formiranje anketnog odbora u Skupštini Srbije.

„Nažalost ministar, bez da je dao nalog da se to istraži, saopštio je da to nije tačno i da je to napad na policiju. Tužilaštvo još nije reagovalo i DS će u parlamentu Srbije pokrenuti inicijativu za formiranje anketnog odbora kojim ćemo pokušati da konačno dođemo do istine da li je, ko je i zbog čega naredio da se novinari, policajci i političari prate“, rekao je Šutanovac.

DS će zatražiti i da se objasni ko je naredio uništavanje hard-diskova sa računara Ministarstva unutrašnjih poslova na koje su se, kako je rekao Šutanovac, zavodili predmeti.

Praćenje novinara, policajaca i političara samo je segment represije koju sprovodi režim, smatra Šutanovac i podseća da je krajem prošle godine u akciji „Rezač“ privedeno 79 osoba, od kojih 18 članova DS-a, a da su zadržana četiri.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh