Gradovi

DS: Dokumenta demantuju Stefanovića

BEOGRAD – Demokratska stranka saopštila je danas da zvanična dokumenta opštine Bela Crkva demantuju izjavu ministra unustrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da je video ugovor sa agencijom za obezbeđenje FTO.

„U dokumentu sa današnjim datumom sa pečatom opštine i potpisom načelnika opštinske uprave koji dostavljamo jasno piše da ugovor koji Stefanović tvrdi da je video ne postoji kod načelnika opštinske uprave“, piše u saopštenju DS.

DS je medijima dostavila i kopiju dokumenta u kome piše da kod načelnika Opštinske uprave ne postoji nikakav ugovor o angažovanju agencije FTO koja je 15. januara obezbeđivala zgradu opštine Bela Crkva.

Taj dokument, kaže DS, osim toga demantuje i Stefanovićevu izjavu da je današnja izjava načelnika opštinske uprave da takav ugovor u opštini ne postoji „verovatno od pre nekoliko dana“.

„Zvanična dokumenta opštine Bela Crkva pokazuju da je ministar policije Nebojša Stefanović po ko zna koji put uhvaćen u neistinama koje govori građanima Republike Srbije i demantuju u potpunosti njegove reči da je video ugovor sa agencijom za obezbeđenje FTO“, piše u saopštenju.

Stefanović je ranije izjavio da je video ugovor koji je opština Bela Crkva zaključila sa firmom FTO o obezbeđenju i da je to učinjeno na dan kada je održana sednica Skupštine opštine na kojoj je došlo do incidenta.

Stefanović je novinarima u Skupštini Srbije rekao i da je policija utvrdila identitet osoba koja je koristila biber sprej. On je dodao da je to bila procena opštine, koja je imala pravo da zaključi ugovor i zaštiti svoje prostorije.

„Mi smo proverili, postavili pitanje načelniku opštinske uprave da se izjasni, da li je možda taj dokument falsifikovan ili na bilo koji način zloupotrebljen. On je priznao svoj potpis, izjavio je da je on sklopio ugovor sa FTO i da je ta firma postala deo skupštinskog obezbeđenja zbog sumnje da može doći do nasilja tokom održavanja sednice, što se nažalost i pokazalo kao tačno“, objasnio je Stefanović.

Foto Tanjug, Z. Žestić

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh