Gradovi

DS: Istražiti ko je obezbeđivao Skupštinu u Beloj Crkvi

BEOGRAD – Demokratska stranka zatražila je od ministra unutrašnjih poslova ozbiljnu istragu o tome ko je obezbeđivao zgradu Skupštine opštine Bela Crkva pre tri dana, kada su se sukobili odbornici vlasti i opozicije u tom gradu, tvrdeći da je reč o nečijem privatnom, a ne skupštinskom obezbeđenju.

Demokrate svoje tvrdnje zasnivaju na današnjoj izjavi načelnika opštinske uprave u Beloj Crkvi Tomislava Dmitrovića koji je, kako navode u saopštenju, rekao da ta opština nema nikakav ugovor sa agencijom za obezbeđenje.

Demokratska stranka upitala je ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića ko je firma koja „na bahat i protivzakonit način omogućava Srpskoj naprednoj stranci da silom dođe na vlast“.

Demokrate podsećaju da je pre tri dana Stefanović dao izjavu u kojoj je te osobe nazvao skupštinskim obezbeđenjem.

„Nakon današnje izjave načelnika opštinske uprave, jasno je da se radi o nečijem privatnom, a ne o skupštinskom obezbeđenju, i zato pitamo ministra ko su osobe koje odbornicima i pripadnicima MUP-a ne dozvoljavaju da uđu u zgradu Skupštine i koje napadaju odbornike po Srbiji u cilju da Srpska napredna stranka dođe na vlast“, ističe DS.

Ta stranka dodaje da je indikativno i da je od jutros, kako tvrde, firma koja je tukla odbornike Demokratske stranke i Lige socijaldemokrata Vojvodine počela da obezbeđuje osnovnu školu pored zgrade Opštine.

„Demokratska stranka od ministra zahteva ozbiljnu istragu, a ne politikantske izjave kojima zloupotrebljama i ponižava policiju, jer, to što je u prošlosti pokazao da, kao i Aleksandar Vučić, unapred zna rezultat svih istraga koje se vode u Srbiji, jeste samo zloupotreba i poniženje policije na koje niko u Srbiji nema pravo“, navodi se u saopštenju.

Foto Tanjug/D. Nikolić, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh