• Gradovi

  DS: Ministar Šarčević mora biti smenjen jer opravdava nasilje

   

   

  Potpredsednica Demokratske stranke (DS) Tamara Tripić zatražila je danas smenu ministra prosvete Mladena Šarčevića zbog, kako smatra, opravdavanja vršnjačkog nasilja i ismevanja fizičkih karakteristika pojedine dece.

  „U situaciji u kojoj se gube mladi životi zbog nerazumevanja države i nebrige institucija, koje nisu prepoznale ozbiljnost problema sa kojim su se suočili, zastrašujuće je da se ministar smeje. Ovo je najmanje očekivana i najmanje poželjna reakcija od bilo koje odrasle osobe, pogotovo od ministra prosvete. Zato DS očekuje da se u najkraćem roku pokrene postupak smene ministra Šarčevića“, navela je ona u saopštenju.

  Ministar Šarčević gostovao je u jednoj televizijskoj emisiji o vršnjačkom nasilju gde je u šaljivom tonu komentarisao jednu situaciju.

  „Znate kako, kada pogledate ovog krupnog momka i ovog sitnog momka, otprilike ovom na čelu piše: ‘muči me'“, rekao je ministar. Nakon pitanja novinarke kako je moguće da neko unapred bude predisponiran za žrtvu, on je sa osmehom rekao da se šali, preneli su mediji.

  Potpredsednica DS je navela da vršnjačko nasilje dovodi do strašnih posledica i da društvo ne sme da pristane na ideju da nekome pripadne uloga žrtve zbog njegovog fizičkog izgleda.

  „Poruka koja je tom izjavom poslata mladima širom zemlje je strašna jer nasilnicima pruža opravdanje za činjenje, institucijama za nečinjenje, a žrtvama poruku da su sami krivi za položaj u kom se nalaze“, navela je ona.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com