• Gradovi

  DS: Na Vračaru pokušaj udara na demokratsku vlast

  BEOGRAD – Demokratska stranka saopštila je večeras da je „na Vračaru izvršen pokušaj udara na demokratsku vlast najbezobzirnijom trgovinom uticaja“, navodeći da je u pitanju krivično delo za koje će DS nadležnim organima podneti dokaze.

  „Porukama sa nepoznatog broja koje su slate odbornicama i odbornicima pokušano je obmanjivanje odbornika da je Demokratska stranka izgubila većinu lažnim navođenjem da su tri odbornika napustila Demokratsku stranku“, navodi se u saopštenju Informativne službe DS.

  „Na njihovu žalost uspeli su da „kupe“ samo dva. Demokratska stranka uživa nesumnjivo poverenje građana Vračara i ucene i kupovine su samo još jedan neuspešan pokušaj da se silom pokori jedna od poslednjih slobodnih zona u Srbiji“, dodaje se u saopštenju demokrata.

  U saopštenju se još navodi da je „Vračar ostao slobodan“ i da su „23 odbornika demokratske većine iz DS, Nove stranke, LDP, DŠ i SDS izglasala budžet opštine za 2016. godinu“.

  Prethodno je danas Beogradski odbor Srpske napredne stranke saopštio je da se večerašnja sednica Skupštine opštine Vračar održavala bez većine odbornika i da će podneti žalbu Upravnom sudu tražeći da se sednica koja je u to vreme bila u toku poništi.

  „Demokratska stranka koja vlada Vračarom 23 godine, ostala je večeras bez odborničke većine. Da je DS-u na Vračaru stalo samo da sačuva vlast i privilegije pokazala je sednica Skupštine opštine Vračar koja se upravo održava bez većine odbornika“, tvrde u saopštenju beogradski naprednjaci.

  „Verujemo da će sadašnje rukovodstvo opštine imati prilike da na drugim sudovima, veoma brzo objašnjava svoje kriminalne delatnosti“, dodaje se u saopštenju naprednjaka.

  Beogradski naprednjaci tvrde i da je danas još jedan odbornik DS podneo ostavku, a da vračarska Skupština nije imala većinu da tu ostavku verifikuje i počne sa radom.

  „Zato su pribegli sili i u salu uveli građanku koja nije odbornik, dodelili joj mandat i sada sa njom donose nezakonite odluke. Kako bi svoju krađu sproveli na miru, rukovodstvo opštine je zabranilo građanima da prisustvuju današnjoj sednici“, piše u saopštenju.

  SNS Beograd dodaje i da je proteklih meseci nekoliko bivših odbornika DS napustilo stranku i odlučilo da nastupa samostalno.

  Foto Tanjug, S. Radovanović/ arhiva

  Link Izvora

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com