Novosti online

ДС обележила 26 година, Пајтић:Спремни за борбу за идеале

Демократска странка обележила је данас 26 година од свог обнављања, а њен председник Бојан Пајтић поручио је да ниједан акт насиља, лаж или атак неће спречити демократе да се боре за слободну, достојанствену, пристојну, поштену и демократску Србију.

Он је истакао да су грађани 2012. „заспали у Србији, а пробудили се у Страдији”, како је објаснио, „држави премијера Вучића, држави беде, сиромаштва, страха и понижења”, у којој се грађанима отима од плата и пензија, укида социјална помоћ, повећавају порези…

„У Страдији је толико ствари постало нормално, да је то ненормално. Ако се овако настави Страдија ће потпуно пропасти. Поставља се једно питање – колико је људи у Србији који то схватају? Колико је људи који више не желе да трпи беду, сиромаштво, страх и понижење”, упитао је Пајтић, а преноси Танјуг.

Према његовим речима, уколико је више таквих људи „Страдија ће поново постати Србија” и да је зато потребно да грађани јасно кажу да не желе другу државу, већ другу владу.

Према његовим речима они који остану код куће и не гласају изабраће „Страдију”, беду, сиромаштво, страх и понижење.

Новинаре је интересовало шта мисли о рејтинзима у истраживању јавног мнења, на шта је Пајтић одговорио да то не показује право стање и расположење грађана Србије.

„Не бих коментарисао истраживања. Имали смо агенције које су говориле да Тадић има 20 одсто предности у односу на Николића у другом кругу, па је Николић победио. После тога не сматрамо реалним истраживања агенција који износе податке који не служе баш ничему”, рекао је Пајтић.

На питање да ли има страх да ће бити упамћени као генерација која је прокоцкала шансу, одговорио је да се људи из ДС не боре за функције, већ за то да њихова деца и друга деца остану у овој земљи.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh