• Gradovi

  DS: Onaj ko crta mete medijskim profesionalcima ne može se zvati predsednikom svih gradjana

   

   

  Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića o nezavisnim srpskim medijima na Kosovu i Metohiji predstavlja „vrlo opasno kvalifikovanje novinara i nezavisnih medija kao neprijatelja, na prostoru gde čak i tamošnja policija novinarsku profesiju smatra visokorizičnom, gde još uvek nije rasvetljen veći broj ubistava i nestanka novinara“.

  Reagujući na izjavu predsednika Srbije da su „stranci stvorili agenturnu mrežu medija na Kosovu i Metohiji kako bi se uništio ugled Srpske liste i vodila kampanja za kriminalizaciju severa Kosova i Srba na Kosovu“, DS je u saopštenju ocenio da se „onaj ko crta mete“ medijskim profesionalcima, „nikako ne može zvati predsednikom svih gradjana“.

  „Upozoravali smo i zahtevali od predsednika i predstavnika vlasti da omoguće normalne uslove i ispunjenje profesionalnih standarda, obustavljanje progona i sprečavanje etiketiranja. Opravdanost insistiranja i zalaganja potvrdjuje i najnoviji izveštaj Radne grupe za pregovaračko Poglavlje 35 i Medjusektorske podgrupe za slobodu izražavanja i slobodu medija“, ocenjeno je iz Demokratske stranke.

  Prethodno su i Nacionalni konvent o Evropskoj uniji (NKEU), Radna grupa za pregovaračko Poglavlje 35 i Medjusektorska podgrupa za slobodu izražavanja i slobodu medija izrazili zabrinutost zbog izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića u kojoj se, kako se navodi, „na najgrublji način napadaju i etiketiraju nezavisni mediji sa Kosova i Metohije koji izveštavaju na srpskom jeziku“.

  Iz Konventa su upozorili da takve „proizvoljne ocene negativno utiču na rad nezavisnih medija i narušavaju njihovu bezbednost u kompleksnim okolnostima u kojim oni i inače deluju“.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com