Gradovi

DS S: Mihajlović da povuče izjavu o Rogozinu

BEOGRAD – Demokratska stranka Srbije zatražila je od potpredsednice vlade Zorane Mihajlović da povuče izjavu kojom je zameniku premijera Rusije Dmitriju Rogozinu poručila da brine o svojoj državi a ne o našoj, jer takvi stavovi, ocenjuju, nanose ozbiljnu političku štetu Srbiji.

Predsednica DS S Sanda Rašković Ivić izjavu Zorane Mihajlović ocenila je kao „nediplomatsku i vrhunac nepristojnosti u odnosima prema zvaničnicima Ruske Federacije“ zbog čega je zatražila od premijera Aleksandra Vučića da utiče na potpredsednicu vlade čije ponašanje, kako je navela, ne sme biti tolerisano.

Rašković Ivić smatra da je premijer dužan da reaguje i pokaže da iza takvih stavova ne stoji Vlada.

U protivnom, kako navodi, tolerisanje izjave ministarke Mihajlović bilo bi dokaz da stavovi, usmereni na pogoršavanje odnosa sa Rusijom i miniranje zajedničkih projekata nisu samo njeni, već i politika Vlade.

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović poručila je danas zameniku ruskog premijera Dmitriju Rogozinu, koji je rekao da bi se Srbiji, zbog evrointegracija, mogao dogoditi „Keln 2“, da vodi računa o svojoj državi, a da ćemo mi voditi računa o svojoj.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh