Gradovi

DS S: Za NATO sporazum nisu odgovorne prethodne vlasti

BEOGRAD – Predsednica DS S Sanda Rašković Ivić zatražila je danas od predsednika Republike Tomislava Nikolića da ne potpiše ukaz o proglašenju zakona o potvrđivanju sporazuma sa NATO, tvrdeći da će taj zakon imati nesagledive posledice.

Ona je u izjavi za medije ocenila i da predsednik vlade Aleksandar Vučić za sporazum sa NATO ne može da prebacuje odgovornost na druge ili prethodne vlasti, navodeći da je on potpisan marta 2015. a ratifikovan 12. februara ove godine.

Rašković Ivić je takođe pitala predsednika Vlade, ukoliko su sporazum i zakon „toliko dobri i potrebni Srbiji, zašto su u Narodnoj skupštini usvojeni gotovo u tajnosti, pa o svemu mediji gotovo da nisu ni izvestili“.

Prema tvrdnji Rašković Ivić, građanima nije omogućemo da saznaju da usvojenim sporazumom NATO-u dozvoljeno da ima pristup svim državnim i privatnim objektima kada on to zatraži, omogućen im je prelaz preko teritorije Srbije, bez plaćanja poreza, putarina ili bilo kojih drugih dažbina, a njegovim vojnicima se garantuje imunitet u odnosu na krivična i prekršajna dela.

Ona smatra da je ovaj sporazum za Srbiju vrlo opasan i da može biti od strane NATO zloupotrebljen, kao što je, kako kaže, zloupotrebljena i odredba o ZSO iz Briselskog sporazuma.

„O paljenju džamija Aleksandar Vučić može više da pita svoje prijatelje iz NATO. Kada se to dešavalo, kao narodni poslanik je bio upoznat sa svim detaljima dešavanja na KiM i u Beogradu i tada je imao sasvim drugačije stavove. Srbiji nije bilo u interesu da se džamije pale“, rekla je Rašković Ivić.

Ona kaže i da DS S i ona nemaju u svojoj istoriji epizode saradnje sa huliganskim i ekstremnim grupama, ali tvrdi da je Vučić lično učestvovao u mitinzima koji su završeni nasilno i uz ljudske žrtve.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh