Gradovi

DS: Slučaj fantomskog birača – dokaz aljkavosti i zloupotreba

BEOGRAD – Demokratska stranka saopštila je danas povodom slučaja greške u upisu JMBG birača iz Vitine da je to, kako navode demokrate, „dokaz aljkavosti, neznanja i zloupotreba“, na koje su se predstavnici vlasti „oslonili kako bi prisvojili glasove“.

Dodatnu zabunu, kako dodaju iz DS, stvara to što se jednostavnim upitom dostupnim svakom građnaninu može utvrditi da ovaj gospodin koji tvrdi da je glasao za SNS nije ni upisan u birački spisak.

Iz te stranke još navode da ohrabruju ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da policija istraži i sve druge nepravilnosti i zloupotrebe tokom izbora.

„Neka počne od fantomskih poziva za izbore ljudima koji su prijavljeni na adrese naših građana, neka nastavi sa istim potpisima desetina i stotina birača u biračkim spiskovima sa BM 1, 2, 4 i 6 iz Kosovske Kamenice, sa menjanim zapisnicima na BM 1 u Novom Brdu i BM 193“, navodi se, između ostalog, u saopštenju DS.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije danas da čovek za kojeg opozicija tvrdi da je „fantomski birač“ od 144 godine, odnosno jedan od navodno mrtvih na spisku glasača, postoji, zove se Sretan Branković, iz sela Grča, opština Vitina, i ima 44 godine.

Vučić je rekao da je „zaplet“ nastao zbog greške u matičnom broju.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh