Gradovi

DS: SNS u Rumi oštetio građane, Martinović: To je laž

RUMA – Pokrajinski odbor Demokratske stranke i njen odbor u Rumi optužili su Srpsku naprednu stranku iz tog grada da je oštetila građane zamenom nepokretnosti u opštinskom vlasništvu za objekte manje površine.

Iz SNS-a odgovaraju da su tvrdnje demokrata laž i da je urađen dobar posao koji će opštini donositi profit, a da je sve izvršeno u skladu sa zakonom i uredbom Vlade Srbije.

DS tvrdi da je na današnjoj sednici Skupštine, opština Ruma zamenila je objekat od 365 kvadratnih metara i neizgrađeno građevinsko zemljište od 375 kvadratnih metara na istoj parceli, za privatni lokal od 98 kvadratnih metara i privatni podrumski prostor od 68 kvadratnih metara, čime je, kako smatraju, izvršena razmena nepokretnosti na štetu građana.

Uz pitanje da li bi vrh SNS-a u Rumi menjao svoju kuću i imovinu pod istim uslovima, demokrate su poručile da SNS time nastavlja praksu da sklapa poslove „isključivo u ličnom interesu njenih funkcionera, i isključivo na štetu građana“.

Funkcioner Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović izjavio je Tanjugu da su tvrdnje demokrata laž i da su nepokretnosti razmenjene po tržišnim cenama.

„Pri tome opštinska nepokretnost je ruina, u fazi da se sama sruši i koja ničemu nije koristila. Zauzvrat dobijamo lokal na jednom od najboljih mesta u gradu gde ćemo od izdavanja tog lokala imati najmanje 1.000 evra. Od ove zgrade ne da nismo imali, nego smo morali u nju da ulažemo da se ne bi srušila“, rekao je Martinović.

On je dodao da su tvrdnje demokrata još jedno iznošenje neistina na račun SNS-a.

„To je isto ozbiljno kao kada su govorili o pretnjama Pajtiću, pa se ispostavilo da je pisao član DS-a, ili kada su rekli da je Vučić u Dubaiju, a čovek nije izlazio iz Beograda“, zaključio je Martinović.

Foto Tanjug, S. Radovanović, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh