Gradovi

DS: Stefanović ima animozitet prema svemu vojvođanskom

BEOGRAD – Demokratska stranka kritkovala je danas SNS zbog odnosa prema Vojvodini, a ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da pokazuje „animozitet prema svemu sto ima predznak vojvođanskog“.

Povodom izjave Stefanovića da nikakve vojvođanske policije nikada neće biti i da će srpska policija biti i u Vojvodini i u drugim delovima Srbije, demokrate u saopštenju pitaju odakle Stefanoviću pravo da na taj način deli Vojvodinu od Srbije tvrdeći da vojvođanska policija nije i srpska policija, stoji u saopštenju.

Demokrate napominju da je Stefanović izrekao takve kvalifikacije, „iako mu je objašnjeno da se radi o zahtevu za osnivanje organizacione jedinice za Vojvodinu u okviru decentralizacije sistema javne bezbednosti Republike Srbije kroz osnivanje regionalnih policijskih uprava“.

DS navodi da se takav zahtev postavlja zbog pozitivnih iskustava iz prošlosti kada je, kako tvrde, postojanje pokrajinske policije doprinosilo znatno većoj bezbednosti.

DS smatra i da SNS ne izlazi pred javnost sa svojim političkim programom za Vojvodinu, jer su u prblemu da Vojvodinu pomene u afirmativnom smislu.

Glasanje SNS za ukidanje nadležnosti Pokrajine, za gašenje „Elektrovojvodine“, protiv mogućnosti da mladi polažu prijemne ispite na maternjem jeziku, kao i njihova podrška Zakonu o poljoprivrednom zemljištu, najbolje govore kakvu Vojvodinu želi SNS“, saopšteno je iz DS-a.

Foto Tanjug, Z. Žestić

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh