Gradovi

DS sumnja u regularnost liste SNS na Vračaru

BEOGRAD – Demokratska stranka Vračar izrazila je večeras sumnju u regularnost procedure prikupljanja i overe potpisa SNS za predaju liste za izbore u toj beogradskoj opštini.

Iz vračarskog DS-a poručuju da je SNS za rekordnih 98 minuta prikupila i overila 1.542 potpisa i pozivaju istražne organe da provere i verifikuju ovaj izuzetan rekord SNS „11 sekundi po overi potpisa građana“.

Procedura davanje podrške za kandidovanje liste je sledeća: očitava se lična karta, upisuju se svi lični podaci u obrazac, štampaju se u tri primerka, osoba koja daje podršku potpisuje sva tri primerka, overitelj upoređuje podatke na formularu sa podacima iz ličnog dokumenta, zatim overava sva tri primerka, podatke upisuje u knjigu overa i na kraju se građanin potpisuje u knjigu overa, podsećaju demokrate.

„Čitavu ovu proceduru obavila su tri overitelja iz Gradske opštine Zemun. Rekordno prosečno vreme koje su beležili za čitavu ovu proceduru po jednom overivaču je 11 sekundi po potpisniku. Svakako da brzina kojom su sve ovo uradili u SNS zaslužuje da se ovakav nesvakidašnji rekord nađe u Ginisovoj knjizi rekorda“, poručuju is DS-a Vračar.

Foto Tanjug, S. Radovanović/ arhiva, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh