Gradovi

DSHV: Saradnja Srbije i Hrvatske u prekidu

SUBOTICA – Predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislav Žigmanov najavio je danas učešće te stranke na izborima u Srbiji i rekao da je za njih otežavajuća okolnost to što je saradnja Srbije i Hrvatske u prekidu.

„Između predstavnika Srbije i Hrvatske u poslednje vreme nema institucionalnog dijaloga, komuniciraju preko medija, iznose oprečna stajališta, i ta vrsta stanja samo donosi napetosti i stvara velike nesporazume“, izjavio je Žigmanov na konferenciji za novinare u Subotici u povodu početka izborne kampanje DSHV-a, prenela je agencija Hina.

On je naveo da želi da veruje da je situacija takva delom zbog toga što su u Srbiji u toku predizborne aktivnosti, ali da je moguće da održavanju odnosa smeta i oslobađajuća presuda Haškog suda u slučaju Vojislava Šešelja.

“Takva odluka stvorila je jednu vrstu žarišne tačke između dve države, jer je tumačena na dijametralno različite načine”, rekao je Žigmanov.

On je naveo da DSHV na izbore izlazi u sklopu koalicije koju predvodi Demokratska stranka, koja je prepoznatljiva po zalaganju za evropski put Srbije, a kada je u pitanju manjinska politika, kako je rekao, uvek je bila naklonjena zaštiti i unapređenju prava Hrvata u Vojvodini i Srbiji.

Foto Tanjug/J. Pap, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh